A decemberi céges hajrá helyett sikerült egy masszív betegséggel kanapéra kényszeríteni magamat, így viszont legalább kiolvastam azt a 8 könyvet, ami még a polcomon várakozott idénre. Köztük Gál Kristóf, Vállalkozóból vállalkozás című könyvét, amit nagyon vártam már.

Kristófot régóta követem a neten, nagyon hasznos csoportot visz, jókat ír, a cége, a Klikkmarketing blogja pedig abszolút must have olvasnivaló, úgyhogy mindenképp érdemes figyelni rájuk.

unnamed_2.jpg

Nem voltam maradéktalanul elégedett, bevallom őszintén. A könyvvel kapcsolatosan a legnagyobb bajom egyébként nem is magával a könyvvel van. Hanem a tördelőszerkesztővel, vagy akárhogy is hívják :).

Egyrészt 6500 HUF (viszont pénzvisszafizetési garanciával, úgyhogy ha nem tetszik, tessék visszaküldeni!), amiért cserébe már az ember egy masszívabb olvasnivalót vár. Illetve nem az ember, hanem én. Tény, hogy ebben a szállítás is benne van.

Másrészt, ahogy elkezded olvasni, rájössz, hogy itt egy ügyes szerkesztő bizony mindent megtett azért, hogy ez az írás könyv méretűre sikeredjen.

És ez egy kis rossz szájízt ad neki – attól teljesen függetlenül – hogy a könyv egyébként szerintem kifejezetten jó.

Amiket ír, igazak, saját bőrén tapasztaltak, mindenképp érdemes rá hallgatni. Stílusa élőbeszédközeli, néha egész impulzív írás hangulata van, gördülékeny, olvasmányos. Biztos vagyok benne, hogy tapasztaltabb vállalkozónak is mondhat valami újat, mint ahogy ha valaki tanult (vagy “hallgatott”:) ) vállalkozásfejlesztést az egyetemen, akkor is biztos, hogy előhív majd olyan emlékeket, amelyek már réges-régen feledésbe borultak.

Érdemes valószínűleg évente párszor elővenni, mert egy helyen, szépen csokorba rakva találod meg azokat az alapelveket, amik egy kisvállalkozás működéséhez kellenek. Szóval hasznosnak, hasznos.

Csak – és ezért mondtam, hogy nincsen kész – mindezt nagyon röviden teszi. Át van gondolva, mindenről ír, és sztorikkal is tarkítja, de annyira keveset, és annyira nagy vonalakban, amely azt a hatást kelti, mintha direkt tartogatná egy jó részét a fejében levő tudásnak. És ha egy éven belül megjelenik a folytatás, akkor majd mondom, hogy “én megmondtam”.

Merthogy Kristóf még sokkal jobb, mint a könyve.

Olyan margókkal készült a könyv, olyan sortávval, olyan tördeléssel, hogy az az olvasóban azt az érzetet kelti, mintha ebből a kéziratból még olyan 50.000 szó hiányozna. Minimum.

Meghozta délután a futár, beleolvastam, megfőztük a vacsorát, letettem a gyerekeket aludni, és további két óra múlva végeztem vele.

Nem olvasok lassan, az igaz, ahogy az is, hogy ez a könyv rövid. Illetve, ahogy paradox módon saját magát is hirdeti: ez nem egy könyv.

unnamed_3.jpg

Úgyhogy várom a folytatást. Egyre jobban. Ami azt mutatja, hogy Kristóf marketingszakembernek nagyon ügyes, és végülis ezért követjük. 🙂

Itt tudod megvenni, talán még karácsonyra pont odaér.

képek: galkristof.net

Forrás: y2ycoaching.blog.hu

Hozzászólások

hozzászólások