A Ferrari, a Porsche és a McLaren után a Lamborghini is belátja, nincs út a szuperautók számára elektromosítás nélkül.

Az olasz gyártót korábban már többször is kérdezték arról, hogy mikor áll elő az első elektromos sportautójával, és bár a kizárólag áram hajtotta Lamborghinire még sokat kell várnunk, az első plug-in hibrid szuperautójuk már 2022-ben megjelenhet.

Az Aventador utódjaként emlegetett konnektoros Lamborghini három villanymotorral és közel 400 lóerős tisztán elektromos teljesítménnyel érkezik majd a piacra, ám ami ennél is érdekesebb, hogy az olaszok megtartják a V10-es és V12-es erőforrásokat, továbbra is hanyagolva a turbófeltöltőket.

Az olasz gárda ezzel őrületes, közel ezer lóerő hasznos teljesítményt hozhat ki a 2022-ben érkező plug-in szuperautójából, amely a mostani modellek továbbfejlesztett motorjának köszönhetően azokat sem hagyja cserben, akik a páratlan hanghatás miatt imádják a márkát.

A külsőre a Terzo Millennio tanulmányból merítenek ihletet, az autóhoz pedig egy teljesen új karbonszálas vázat készít a Lamborghini. A két első kereket egy-egy külön villanymotor hajtja majd, míg a harmadik a benzinmotorral és az akkumulátorokkal együtt a sofőr mögött helyezkedik majd el.

The post V12-es plug-in hibrid szörnyeteg készül a Lamborghininél appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások