Egy újabb elektromos SUV-n dolgozik a Hyundai az új E-GMP villanyautós platformján – írja a BusinessKorea. A cikk szerint az ottani gyártó októberben kezdi majd a prototípus építését, ami az év végére már el is készülne.

A Hyundai korábban már bejelentette, 2020-ban bemutatná az első villanyautóját a külön elektromos autókhoz kifejlesztett alvázán, amelyre így egy SUV épülhet elsőként. A projekt elvileg az NE nevet kapta, és a koreaiak még az év vége előtt befejeznék az SUV-t. Elvileg már ahhoz is közel járnak, hogy kiválasszák a beszállítót az akkumulátorokhoz.

A modellt jövő júniusban leplezheti le a Hyundai, de a felpörgetett tömeggyártásra csak 2021 elején számíthatunk. Az autó adatairól eddig szinte semmit sem derült ki, azon kívül, hogy a BusinessKorea szerint egy kompakt SUV-re számíthatunk, közel 450 km-es hatótávval.

A Hyundai egyébként korábban azt a célt tűzte ki, hogy 2025-re 44 villanyosított modellt mutatna be, amelyhez elengedhetetlen egy villanyautós platform kifejlesztése. A mostani hír szerint a koreaiak ezzel bizony jól haladnak, ami fontos tényező lesz a 44 autós terv elérésében.

The post Új elektromos SUV-n dolgozik a Hyundai appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások