Az Audi tegnap jelentette be, hogy egy szigetelési hiba miatt 1644 E-Tron kerül visszahívásra az Egyesült Államokban. A német gyártó által közölt információk szerint a kijavítandó hiba miatt fennáll annak a veszélye, hogy nedvesség kerül az akkumulátorcsomagba, ami rövidzárlatot okozhat, a legrosszabb esetben pedig tűz keletkezhet a celláknál.

Eddig se zárlatra, sem pedig tűzre nem volt példa az E-Tron idáig rövid pályafutása során, ám arról többször is tudomást szerzett az Audi, hogy az akkumulátorban található szenzorok a hiba miatt nedvességet érzékeltek. A hibát elvileg nem az Audi tervezői, vagy a brüsszeli gyár dolgozói vétették, hanem az egyik beszállítótól származnak a hibás alkatrészek.

A visszahívások augusztusban kezdődhetnek – várhatóan akkora javítják ki az alkatrész hibáját ,és szerzik be az újakat. A szerviz idejére a tulajdonosok csereautót kapnak, amikkel bizonyára drágább lesz furikázni, mint az elektromos E-Tronnal, de kompenzálásképpen egy 800 dolláros (230 ezer forint) tankolókártyát is kapnak az Auditól.

Az Audinak érdemes ennyire hamar reagálnia a hibára, hiszen nagyon rosszul járnának, ha megvárnák az első emiatt bekövetkező tűzesetet. A világsajtó és az autóvásárlók nagyon szigorúan kezelik a villanyautókkal kapcsolatos tűzeseteket, és egy ilyen nagyon betett volna az Audi villanyautójának üzletének. Jól tükrözi mindezt a Tesla helyzete, ami bár ritkán jegyez fel tűzesetet, de minden egyes alkalommal ettől zeng a sajtó.

The post Tűzveszély miatt visszahívja az e-tronokat az Audi az Egyesült Államokban appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások