A Tesla idén dobta piacra a sokat emlegetett Model 3 alapváltozatát, vagyis a 35 000 dolláros elektromos csodát. Az indulás azonban nem volt olyan gördülékeny, mint azt szerettük volna.

Az autó ugyanis egy hónap múlva eltűnt a Tesla oldaláról. A gyártó így valamelyest megnehezítette az egyébként elérhető modell rendelését, hiszen azt innentől telefonon vagy egy szalonban lehet csak leadni. Ahogyan kiderült, az autó hardverileg megegyezik a Standard Range Plus változattal, ám azt szoftveresen tervezik a sima Standard Range felszereltségre butítani.

A két változat, vagyis a Standard Range és a Standard Range Plus között 4500 dollárnyi árkülönbség van, ám a két autó tetőtől talpig ugyanaz. A különbséget csak a szoftveres limitációk adnák.

Adnák, de eddig még nem adták. Az Electrek amerikai szaklap ugyanis megtudta, hogy a leszállított Standard Range Model 3-asokban még működnek azok a funkciók, amik egyébként csak a Plus változatban lennének elérhetők. Ezek például a zenei streaming szolgáltatások, a forgalom jelzése a navigációban és a fűtött ülések.

Egy hete fordult a kocka, hiszen a Tesla elkezdett olyan alapváltozatokat szállítani, amelyekben már jelen volt a szoftveres korlátozás. Ezzel egyértelművé vált, hogy a gyártónál elkészült a korlátozás, így hamarosan a korábban legyártott autókat is „korlátozzák” majd. Ma pedig bejelentették, hogy tíz napon belül valóban megérkezik az új szoftver, amely letiltja a plusz funkciókat az alapváltozatból.

A Standard Range Model 3 tulajdonosoknak lehetőségük lesz egyszerűen, az autóból megvásárolni a Plus változathoz tartozó funkciókat, vagyis a megfelelő összeg ellenében minden szoftveres korlátozás feloldható lesz.

The post Tíz napon belül a Tesla „lefokozza” a legolcsóbb Model 3-asokat appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások