Nem kétséges, hogy a Tesla mindent beleadott a Model 3 hajtásának megtervezésébe. Elon Musk elmondása szerint a cég mérnökei azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az erőátviteli berendezések egyszerűen sose kopjanak el. Úgy fest, hogy ezt sikerült is elérnie a tervezőknek, legalábbis az alapján a kép alapján, amelyet nemrég töltött fel a Tesla a Twitterre.

A fotókon elvileg egy egymillió mérföldet futott Model 3 fogaskerekei láthatók. Persze nem közúton, hanem a tesztpadon futott ennyit ez a motor, de a lényeg, hogy ennyi mérföld után is szinte makulátlanok az alkatrészek.

Nem hiába próbálták ennyire tökéletesre készíteni a Model 3 hajtását. A Tesla a Semi kamionjában is ugyanezt a motort használja, igaz, azesetben jóval komolyabb terheléssel kell szembenézniük az alkatrészeknek.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Model 3 könnyedén szerepelhet a Tesla önvezető autómegosztós rendszerében, amely miatt ésszerű, hogy időtállóvá tervezik az autó villanymotorját. Legalább emiatt nem kell majd aggódniuk azoknak, akik önálló taxizásra küldik a villanyautójukat.

Emiatt természetesen a Model 3-ak is valamivel jobban tarthatják majd az árukat. Mondjuk érdekes, hogy még mindig inkább drágábban kelnek el a használt modellek, mint az újak, és európában várhatóan akár még éveket is kell várni arra, hogy lefelé induljon a használt Model 3-asok értéke.

Forrás: electrek

The post Szinte örökéletű lehet a Model 3 hajtása appeared first on ZoldAutok.hu.

Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások