Nem garantált az LTP?

0
81

Az ujltp.hu figyelmeztet minket, hogy az LTP szerződés megkötése sem jelenti azt, hogy biztosan megkapjuk minden évben a 72.000 forintos állami támogatást. Sajnos erről ritkán beszélnek, pedig nagyon fontos információ lenne!

Az LTP esetében fontos megértenünk, hogy a támogatás a pénztári rendszerrel szemben NEM az adott naptári év befizetéseire jár. Így nem működik az a lehetőség, hogy az elmaradásokat év végén egy összegben rendezik az LTP szerződésben.

Amennyiben mégis év végén egy összegben fizetne az ügyfél, akkor az állami támogatás jelentős részétől elesik, mivel a megtakarítási év III. és IV. negyedévében befizetett saját megtakarítás összege után csak a részarányos állami támogatás fizethető ki.

Azaz amennyiben az adott évben jogosult lenne az ügyfél 100 Ft állami támogatásra, az negyedévente 25-25 Ft-t jelentene. Így az utolsó két negyedévben maximum 50 Ft támogatást kaphat a befizetései után.

forrás:www.ujltp.hu, példa az állami támogatás folyósítására megkésett díjfizetés esetén

A táblázatból jól kiolvasható a folyamat. Konkrétan 67 500 forinttal kapott kevesebbet a példa ügyfél, mert rossz időpontokban fizette a szerződését. Ez a teljes állami támogatásának a 23,4%-a volt, amit nem kapott meg.

Érdemes odafigyelni a megtakarítási időszak alatt a befizetésekre. Lehetőség szerint kerüljök a negyedéves csúszásokat!

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.Az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk.

Hozzászólások

hozzászólások