A Tesla Model S pár éve dominálja a luxus szegmenst az Egyesült Államokban, azonban úgy néz ki, mostanra Európát is készen áll meghódítani.

A kaliforniai autógyártó Model X elektromos SUV-ja is egyre népszerűbb az európai piacon.

A JATO Dynamics az Auto News Europe segítségével piackutatást végzett, ahol kiderült, hogy a Tesla Model S vásárlók száma 30%-kal emelkedett, így már 16 132 darab Tesla gurult ki az európai utakra 2017-ben.

A felmérésben a német prémium márkák is szerepeltek, így kiderült, hogy a Tesla dominanciája alatt a Mercedes S osztály képes volt gyarapodni, amíg a BMW 7-es szériája már nem. Az előbbi eladásai 3-kal nőttek (13 359 db), amíg a legelitebb BMW-é 13-kal csökkent (11 735 db).

A német gyártók hazájukban még vezetik az eladásokat.

A JATO felméréseiből az is kiderült, hogy a Model X is hasonlóan sikeresen zárta az évet, hiszen 12 000 darabot adtak el Európában, ami közel azonos az olyan fosszilis üzemanyaggal működő kihívóival, mint például a Porsche Cayanne vagy a BMW X6. Utóbbit 2000 darab eladással még túl is szárnyalták.

Természetesen Norvégia volt a Tesla sikerének a kulcsa, ahol az elektromos autók eladásai új rekordot ért el. A skandináv országban már 52%-os piaci részesedésnek örvendhetnek a villanyosok, amelyből a Teslának is jutott egy komolyabb részlet.

Forrás: InsideEVs

The post Nem féltek a Teslától, most már bánkódhatnak a német gyártók appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások