Még nagyon messze van a Hitman 2 érkezésének ideje, november 2-án tér vissza közénk a 47-es, remélhetőleg pont annyira jó formában, ahogy legutóbb is tette. A 2016-os, epizodikusra vett Hitman egy tökéletes játék volt tengernyi tartalommal, és valószínűleg az ősszel érkező új játék sem lesz kipörgethető majd pillanatok alatt. Az IO Interactive kifejezetten jó fej volt, és odadobott egy elég szép csontot a rajongóknak, ha megrendelted már most a következő játékot, akkor megkaphattad a Hitman: Sniper Assassint, ami egyelőre még nem ad túl sokat, de így is bőven lehet imádni azt, ami beleszorult ebbe a rövidke játékba.

Ha játszottál az Androidra és iOS-re megjelent Hitman: Sniperrel vagy a Hitman: Absolution előrendelői extrájaként indult Hitman: Sniper Challange-dzsel, akkor nagy meglepetések nem érhetnek. A helyzet kb. ugyanaz. Egy magaslati ponton előkapjuk kis barátunkat, a távcsöves puskát, hogy elvégezzük a melót, amit el kell valakinek végeznie, és ki tudna jobban bérgyilkolászós munkákat elvégezni, mint a 47-es?!

A Hitman: Sniper Assassin egyelőre egyetlen küldetésből áll, aki igazán szorgalmas, az ezt az egyetlen melót is elvégezheti sokszor, és el is lehet, mert annyi lehetőség van ebben a rövidke menetben, hogy az ember csak kapkodja a fejét, amikor ráébred, hogy micsoda világot szabadítottak rá a készítők. A küldetés egy esküvőn játszódik, itt kell kiiktatnunk egy rablóbanda három tagját, és ha már ott vagyunk, a testőreiknek sem nagyon kellene túlélnie a lagzit, és nem, nem bízhatjuk a töltött káposztában rejlő zsír mennyiségére a dolgot, vagy abba, hogy belehalnak majd a 18. mulatós-blokkba.

Hogy hogyan szeretnénk érvényesülni, az abszolút ránk van bízva. Csendben szednénk le mindenkit úgy, hogy senki se jöjjön rá, hogy ott vagyunk a környéken? Simán lehetséges. Zárlatos Rambót játszanánk, és a nagy kavarodásban próbálunk meg lelőni minden rosszarcút? Menni fog, ha ügyes vagy, bár kétség kívül ez a legnehezebb változat. A legjobban akkor járunk, ha felfedezzük a területet, és igénybe is vesszük azt, magyarul ha különféle tereptárgyak kilövésével zavarunk meg tömegeket vagy csak 1-1 embert, sőt, ha esetleg balesetnek álcázva rájuk lövünk mondjuk egy hangfalat vagy mást, ami éppen a környéken héderezik.

Ettől szép ez. Bátran kísérletezhetünk mindenféle megoldásokkal, utána pedig bátran meglepődhetünk, hogy mennyi verziót alkottak meg a készítők, amivel elérhetjük a célunkat. Akkor is több órányi játékidő lehet ebben a rövidke játékban, ha történetesen csak 15 perces időintervallumokban gondolkodhatunk, ennyi perc áll ugyanis rendelkezésre, hogy a banda csúnya halálát lelje. Nem sok, de mégis elég.

Akadnak azért átgondolatlan pillanatok. Úgy érzed például, hogy kitaláltad a mestertervet, káoszt okozol, a menekülő tagokat pedig nemes egyszerűséggel bezárod a helyszínre azzal, hogy kilövöd mondjuk a menekülésre szánt helikopter pilótáját. A helikopter azonban így is elrepül. Ez egy elég kínos baki, de ráfoghatjuk arra, hogy annyira zseniális bűnözőkről van szó, hogy a menekülés érdekében még egy vadászgépet is elvezetnének. Ilyen ez az életben maradási ösztön, bármit megold.

Az igazán nagy szó a multi jelenléte, egy teljesen ismeretlen párossal, Knighttal és Stone-nal is letudhatjuk az egyetlen pályát, ami megint új színezetet ad ennek a vérgőzös mókának, mivel vannak olyan helyzetek, amelyekben ketten sokkal hatékonyabbak tudnak lenni. Tegyük fel, az egyik kiiktatásra váró személy a testőrével álldogál egy szobában. Leszedhetnéd őket egyedül is, ha elég ügyes vagy, de a hibázás lehetősége valljuk be, irdatlanul magas lenne. Kedves barátoddal együtt azonban egyszerre is meghúzhatjátok a ravaszt, és mivel baromi jó így játszani, érdemes keríteni valakit, aki szintén előrendelte a Hitman 2-t, és rendelkezik otthon a Sniper Assassinnel.

Azért kell kerítened valakit, mert egyelőre nem működik az online matchmaking, konkrétan kell valaki, akinek tudod, hogy megvan a játék, egy barátod, akivel együtt tudtok játszani. Mivel ez a multi még csak béta verzióban van, bármi megtörténhet a későbbiekben. Jó kis móka még így is, mint ahogy a szólóban érvényesülés is az, már csak annyi kellene, hogy veszett tempóban jöjjenek hozzá az új pályák, mert igény lenne rájuk. Amíg nem jönnek, mindenki játsszon mobilon a Hitman: Sniperrel. Legtöbbször brutálisan olcsón, vagy ingyen is meg lehet kaparintani. Megéri.Forrás: player.hu

Hozzászólások

hozzászólások