Egyre több olyan esetről hallunk, amikor alvó „sofőröket” látnak vagy akár videóznak le egy Teslában. A média főként a Teslát hibáztatja, amiért elérhetővé Tette az Autopilot vezetéssegítő rendszert, pedig az amerikai autógyártó próbál minden tőle telhetőt megtenni, hogy fenntartsa a sofőr figyelmét a közlekedésen.

Múlt héten az NBC hozott le egy cikket arról, hogy levideóztak egy Teslában alvó férfit, két napja pedig a Redditen bukkant fel egy hasonló videó.

A Tesla rendszere egyébként figyeli, hogy a sofőr kezei a kormányon vannak-e, és ha nincsenek, akkor figyelmeztetéseket küld, egy idő után pedig megpróbál óvatosan az út szélére húzódni és megállni.

Az NBC cikkje alapján a sofőr úgy játszotta ki az Autopilot védelmét, hogy „valamit a kormányra tekert”. Bizony, már évekkel ezelőtt elkezdtek olyan kis fogókat árulni, amelyek átverik a rendszert, ám a helyi Nemzeti Közlekedési Hatóság betiltotta ezeket. Persze azóta is vannak olyanok, akik még így játsszák ki a rendszert, és engedik el a kormányt.

A videó rögzítője egyébként azt írta, hogy amiatt veszélyes mindez, mert ha a kormányról leesik a trükkös eszköz, akkor az autó belerohan valakibe. Ez természetesen nincs így, hiszen ahogy korábban említettük, a kormány fogása nélkül jópár figyelmeztetés után az autó próbál biztonságosan megállni az út szélén.

The post Megint egy Tesla volánja mögött aludtak – videó appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások