Mondhatni Teslásan kezd a Volkswagen az ID.3-mal – az ID család első tagjával -, hiszen a tényleges tömeggyártásra kész változatot még nem láttuk, de a mai nap megnyitották a foglalást.

A márkánál tehát mától ezer euró fejében foglalózható le előre az ötajtós kompakt, amely az első olyan villanyautó a Volkswagennél, amelyet teljesen az elektromos hajtásra hegyeztek ki. Ezzel egyszerre némi plusz információt is megosztottak az autóról a németek, mint például, hogy nem megszokott módon nem a legnagyobb akkumulátorral szerelt változat foglalózható előre, és kerül először gyártásba, hanem éppen a közepes.

Legelőször ugyanis a 420 km-es hatótávú modell kerül gyártásba, amelyet később a 330 és 550 km-es hatótávú variáns követ majd. Ezeket egyébként 45, 58 és 77 kWh-ás akkumulátorcsomagokkal valósítja majd meg a Volkswagen. A gyártási cél, hogy a közepes hatótávú változatból első körben 30 000 példány készüljön, és végül több mint 100 ezer darab fölé kússzon az ID.3 teljes éves termelése.

Az autó Németországban végül 40 000 euróba, azaz nagyjából 13 millió forintba kerül majd. A végleges változatról az őszi Frankfurti Autószalonon rántják majd le a leplet, az első megrendelt példányokat pedig 2020-ban lehet majd átvenni.

The post Már itthon is foglalózható a Volkswagen ID.3 appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások