Ismét büszke lehet a Tesla, hiszen az EuroNCAP végzett a Model 3 töréstesztjének kiértékelésével, és a villanyszedán minden próbán ötcsillagos eredményt ért el. Az értékelések alapján a Tesla üdvöskéjében egy alapvetően biztonságos kasztni mellé párosulnak az autóipar talán legjobb aktív biztonsági funkciói.

A törésteszteket a gyakorlatban elvégző Thatcam Research kutatócsapatának vezetője, Matthew Avery a Model 3 balesetmegelőző, vészfékező és ütközésre figyelmeztető rendszerét emelte ki, amelyek szerinte az egyik legjobbak az iparágban.

Avery szerint a Tesla kiválóan használja ki a villanyautókban adódó strukturális lehetőségeket is, amelyekkel a robbanómotor hiányában még biztonságosabb autókat fejleszthetnek.

A Model 3 végeredményül 96%-ot kapott a felnőttek biztonságára, és 86 százalékot a gyermekekére. Az aktív biztonsági rendszereket 94%-ra értékelték, ami bőven kimagaslónak mondható a villanyszedán saját kategóriájában.

Az Electrek szaklap összeállított egy listát a legutóbbi tesztekről, amelyben a Model 3 eredménye is szerepel.

Avery az eredményhez hozzátette, hogy a Tesla éppen ezeket a biztonsági funkciókat reklámozta a Model 3-mal kapcsolatban, és jó látni, hogy az autó végül betartja a megígérteket.

The post Kiváló értékelést kapott a Model 3 töréstesztje Európában – videó appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások