Újabb elektromos autós tűzeset: ezúttal egy Jaguar I-Pace kapott lángra. A gyártó már vizsgálja az esetet.

Egy norvég családi ház felhajtóján kapott lángra nemrég egy Jaguar I-Pace villanyautó, a hírek szerint bármiféle külső hatás nélkül. A mutatós angol SUV leégésének oka eddig ismeretlen, de a jármű már a gyártónál van, hogy kutassák az eset lehetséges okait.

Ahogyan az a képekből kiderült, a tűz az autó első részében keletkezett, és ott is pusztított igazán. A hátsó ajtó és a mögötte lévő rész kívülről sértetlennek tűnik.

Az elektromos autók tűzesetei mindig nagy port kavarnak. A média azonnal regál egy-egy teslás tűzesetre, amelyekre a gyártó nemrég statisztikákkal válaszolt. Az amerikai cég szerint az ő autóik 10-szer kevesebb eséllyel kapnak lángra, mint a benzines autók, amit a megtett kilométerek és a tűzesetek számának arányával igazolnak.

Teslás tűzesetről tehát hallhattunk már, nem is egyszer, de I-Pace-esből eddig ez az első. Nem csoda, hiszen egy egészen friss elektromos autóról beszélünk, amelyből eddig nagyjából 5000-et szállított az angol gyártó. Bízunk benne hát, hogy egy puszta véletlen, és nem egy konstrukciós hiba miatt kapott lángra ez az I-Pace.

Forrás: electrek

The post Kigyulladt egy Jaguar I-Pace appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások