Legtöbben csak találgatni tudunk, hogy mi történik egy olyan elektromos autóval, ami hasonló futásteljesítményt mutat, mint a 80-as és 90-es évek autói mostanra. Az igazság, hogy nehezen darálhatjuk a kilométereket a legtöbb villanyossal, köszönhetően a töltési időnek és a hatótávnak, ám nagy kivétel ezalól a Tesla, amely egyben nagy hatótávval szolgál, miközben lényegesen gyorsabban tölt a saját töltőhálózatáról, mint a többi elektromos autó.

Ennek okán nem véletlen, hogy egészen sok Teslával taxiznak és fuvaroznak világszerte. Ezek közül kiemelendő a Tesloop csapata, akik 2015-ben kezdtek a teslás fuvarozásba. Ezt egy abban az évben gyártott Model S-sel indították el, amely már annyiból is különleges, hogy egy négyüléses változat – ezt csak igen rövid ideig gyártotta a Tesla.

Az eHawk névre keresztelt Tesla azóta 724 ezer kilométert futott, és a tulajdonosok szorgalmasan minden költséget feljegyeztek. Lássuk, hogy mennyire volt megbízható a Model S a több mint félmillió kilométer során.

Ami talán mindenkit a legjobban érdekel, az az akkumulátor állapota. Nos, csoda lenne, ha még az eredeti csomag feküdne az autó alján. Ez bizony nincs is így – a harmadik akkumulátorját nyúzza a Model S. Az előző kettőt garanciálisan cserélte a Tesla, így a Tesloopnak nem kellett költenie az új csomagokra. A mostani 202 ezer kilométernél tart, és még 91 százalékos kapacitást jelez, ami szép értéknek mondható a konkurensekhez képest. Ezen kívül az első hajtásmodult is cserélni kellett 36 ezer kilométernél, ám ezt is garanciába végezte a gyártó.

A belteret tekintve az autó egészen rendben van – a bőrülések kezdenek kopni, ám nem irtózatos módon. Leginkább a vezetőülés kapott a 724 ezer kilométer során, de az anyósülésen és a hátsó üléseken is látni némi kopást. A kesztyűtartó ajtaja egy kissé lötyög, ahogyan a bajuszkapcsolós sem mozog már annyira simán, mint 2015-ben, de mindez meglepő, ismervén az autó eddigi életét.

Az autó korához illően az eHawk még az Autopilot első hardvercsomagjával van felszerelve, ami bár jól működik, de az évek során néhány szenzort cserélnie kellett a Teslának. Egy-két radar kiesett a helyéről, és néhány érzékelő még most sem tökéletesen illeszkedik a helyére, de a rendszer ettől függetlenül jól működik. A Tesloop azt állítja, hogy ezt az autót ekkora futásteljesítmény mellett jobb vezetni, mint új korában, köszönhetően az azóta rengeteget fejlődött Autopilot szoftverének.

Kiszámolták, és az autóra összesen 27 ezer dollárt, vagyis közel 8 millió forintot kellett költeniük a három év alatt. Ez boros, ám távolságra lebontva a szervizköltség nagyjából tíz forint volt per kilométer. Ez egyáltalán nem rossz, sőt.

The post Ilyen állapotban van egy 724 ezer kilométert futott Tesla Model S – videó appeared first on ZoldAutok.hu.



Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások