Misztikus gyártási kapacitás növekedésre készül a Tesla a Model 3 gyártósoránál – derült ki a Tesla elnöke, Jerome Guillen belsős leveléből a hét első felében. A hirtelen növekedést egyelőre nem tudnánk mire vélni, ám a Tesla egyik kínai beszállítója is megerősítette, hogy az amerikai autógyártó gyorsan a kétszeresére pörgetné a Model 3 gyártását.

A Tesla fremont-i gyára jelenleg 7000 Model 3 kibocsátására képes hetente, a hamarosan elkészülő sanghaji Gigafactory 3 pedig további 3000-rel dobná meg a heti ütemet. A Digitimes legfrissebb jelentése szerint azonban mindez még mindig kevesebb annál, amire a Tesla számít a jövő hónaptól. Mint kiderült, a Tesla a duplájára emelte a havi rendelését az egyik kínai beszállítójától, amely éppen a Model 3-hoz gyárt elektronikai alkatrészeket.

A megemelt rendelés hatására már októberben kiderülhet, hogy pontosan mi is az a „miszikus növekedés”, amiről a Tesla elnöke beszélt. Mindeközben a Digitimes forrása szerint ez még nem minden, hiszen az év végére arra számítanak, hogy a Tesla tovább emeli a tempót.

Forrás: electrek

The post Hamarosan duplaannyi Model 3 készülhet hetente, mint most appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások