A Tesla-hackereknek köszönhetően egyre többet tudunk meg arról, hogy mit látnak a Tesla „szemei”, vagyis az Autopilot érzékelőarzenálja. A fő feldolgozóegységből kinyert adatok és kameraképeknek köszönhetően már korábban is láthattunk videókat arról, hogy hogyan ismeri fel egy Tesla a környezetét, de ezúttal egy sokkal érdekesebb felvételen vizsgálhatjuk azt, hogy miként is működik az amerikai gyártó legújabb szoftverje.

A nemrég a YouTube-ra felkerült videókban ugyanis azt nézhetjük meg, hogy mit lát egy Tesla éjszaka, viharban. A kamerákat és szenzorokat ellepik az esőcseppek, a vihar miatt pedig alig láthatók a felfestések. Vajon mit érzékel ilyenkor az Autopilot?

Mint láthatjuk, a rendszernek még vannak hiányosságai. Igaz, az előtte haladót szinte végig tökéletesen követi, és a mellette elhaladókról is folyamatosan tudomása van, de olykor azért nehezen ismeri fel egy-egy nagyobb teherautó vagy kamion alakját. Mindenesetre az Autopilot nem dolgozik rosszul, hiszen láhatóan nagyon nehéz körülmények között kell megoldania a közlekedést.

Forrás: electrek

The post Ezt látja az Autopilot este, viharban appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások