„Csoport szinten a német autógyártók nem voltak az élen a plug-in elektromos autók feltörekvésében. Ezzel szemben a Volkswagen konszern az elektromos és hibrid autók piacának élére kerül 2018-ra.

Legalábbis ők ezt állítják.

A merész ígéretet nem egy képviselő mellékes megjegyzéséből fogtuk meg az ezen a héten megrendezett Frankfurti Autószalonon, hanem a saját sajtóanyaguk írja, hogy a csoport az elektromobilitásban vezető szerepet céloz meg 2018-ra.

Pont a megfelelő időben kezdünk – mondta a csoport vezetője, Martin Winterkorn a rendezvény előtt.

“Minden autótípust villanyosítunk, így mindenünk meg lesz hozzá, hogy a csoport az összes szempontból vezető szerepet tölthessen be, beleértve az elektromobilitást is 2018-ra”

GreenCarReports – 2013 Szeptember 12

Mindezt visszaolvassva, nem is igazán tudjuk, hogy miként kommentálhatnánk a gyártócsoport 2013-ban tett célkitűzését. Akkor is fenntartásokkal kezeltük az ilyen ígéreteket, és a legszomorúbb, hogy ez mostanra sem változott semmit. Ígéretből rengeteget hallunk, nem csak a gyártóktól, hanem az országoktól is a támogatásokról és tiltásokról, de sosem tudhatjuk pontosan, hogy megvalósul-e, amit hallunk.

Az elektromos autózás évről-évre rengeteget fejlődik, és ami talán akkor egyértelműnek tűnt, az már teljesen értelmét vesztette napjainkra. A gyártók nem szeretnének túl sok pénzt veszíteni a villanyautókon, így igyekeznek akkorra mélyebben elmerülni az elektromobilitásban, amikor az már könnyebben profitáló iparággá nőtte ki magát. Nehét belőni, hogy mikorra kell piacra dobniuk az első komoly villanyautót, hogy az valóban profitálhasson, és innen úgy látszik, hogy az autógyártók ezen sakkoznak már legalább 2013 óta.

A Volkswagennél akkor úgy jósolták, hogy 2018-ra az elektromos autók a globális eladások három százalékát teszik majd ki, ám a valós öt évvel későbbi adatok szerint 2,2%-ot tudtak elérni az elektromos és plug-in hibrid járművek. A gyártócsoport elmondása szerint készen álltak rá, hogy elárasszák piacot a villanyautókkal és konnektoros hibriddel, de “erről a kereslet dönt majd.”

The post Emlékszünk még, hogy mit ígért a Volkswagen 2013-ban? appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások