A Volkswagen már régóta gyarapítgatja a tisztán elektromos I.D. családját, amely egyelőre csak tanulmányautókból áll. A sort a simán csak I.D. néven érkezett Golf méretű elektromos ferdehátú nyitotta, amit 2016-ban a Párizsi Autószalonon leplezett le a német márka. A tervek szerint egyben ez lesz az első autó is, amelyet tömeggyártásra visz a Volkswagen, valamikor a 2020-as modellévben. Az I.D.-t hamarosan a VIZZION szedán, a CROZZ crossover és a BUZZ kisbusz követte, amelyek mind a németek MEB elektromos autókhoz tervezett alvázára épültek.

Most, a Sanghaji Autószalonon a márka bejelentette a család új érkező tagját is, az I.D. ROOMZZ-t. A méreteiben és kialakításában az SUV szintet képviselő ROOMZZ, ahogyan azt a neve is elárulja, tágas és otthonos beltérrel készül új élményt nyújtani a bent ülőknek. A Volkswagen eddig nem árult el túl sokat, de azt már megtudtuk, hogy szokatlan üléselrendezéssel, minőségi anyaghasználattal és személyre szabható beltérvilágítással képzelik el az elektromos SUV-t. Továbbá az is kiderült, hogy négyes szintű IQ.Drive önvezető rendszer gondoskodik majd arról, hogy aktív sofőr nélkül is szállíthasson utasokat a Volkswagen villany-SUV-je.

A német márka szerint az autó igen hamar, már 2021-ben megjelenik a kínai piacon, ám más régiókról egyelőre nem esett szó.

The post Elektromos SUV-val bővült a Volkswagen I.D. családja appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások