Nem is gondoltuk volna – és még most is alig hisszük -, hogy erre is képes a Model 3. Egy kanadai Tesla tulajdonos szerint ugyanis az autója megcsúszott a jeges aszfalton, de mivel Autopilot üzemmódban volt, így saját magától korrigált és visszatalált az eredeti sávjába.

Eric Laperriere a Montrealból kifelé vezető autópályán haladt a Model 3 AWD típusú villanyautójával, amikor is az autó hirtelen megcsúszott a jégen. A sofőr szerint azonban az eset közben a kormányhoz sem kellett nyúlnia, hiszen az Autopilot teljesen egymaga korrigált, illetve talált vissza az eredetileg megválasztott sávba.

Az összkerékhajtással szerelt villanyautótól már az is meglepő, hogy ilyen könnyen visszakerült egyenesbe, egy ekkora és ilyen váratlan csúszást követően. Emellett az, hogy az Autopilot is segített mindebben, lenyűgöző a Tesla rendszerétől. Laperriere állítása szerint meg sem kellett fognia a kormányt, hiszen az önvezető rendszernek hála magától egyenesbe került az autó.

Persze azért nem merjük kijelenteni, hogy 100%-ig elhisszük, hogy ezt az Autopilot egymaga oldta meg. Már csak azért is, mert nehéz elképzelni, hogy egy ilyen esetnél ne kapjuk el a kormányt, amit az Autopilot használata közben is fognunk kell. Emellett az is meglepő, hogy a Tesla rendszere képes ilyenre, bár ez utóbbit valamivel könnyebben hisszük, mint hogy a sofőr ijedtében nem markolt rá a kormányra.

Forrás: electrek

The post Eláll a szavunk attól, amit a jeges úton a Tesla Autopilot művelt – Videó appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások