A Mazda egyáltalán nem sieti el az elektromobilitás forradalmába való csatlakozást. A japán gyártó néhány éve még az elektromos autók ellen pártolt, mondván, hogy tudják még javítani a benzines autók kibocsátását, ám lassan rá kellett eszmélniük, hogy ha más nem, az előírások miatt biztosan fejest kell ugraniuk a villanyautózásba.

Éppen ezért partnerséget kötöttek a Toyotával, hogy a fejlesztéseket felgyorsítva, a költségeket pedig lejjebb szorítva közösen fejlesszék a jövő villanyautós platformját, amelyet mindkét gyártó felhasználhat majd. Az azonban meglepő, hogy a Mazdától az összefogás ellenére is igen kevés villanyautós bejelentés érkezett.

A gyártó vezére, Akira Marumoto nemrég az Automotive News szaklapnak adott interjút, amelyben elárulta, hogy a jövő évben végre megérkezik az első elektromos autójuk. Összességében inkább a Mazda Skyactiv-X benzinmotorjáról volt szó a beszélgetésben, ám kiderült, hogy az idei villanyos után a Mazda 2021-ben vagy 2022-ben már konnektoros hibrid modellekkel is bővíti a választékát.

A 2020-ban érkező villanyos nem a Toyotával való összefogás gyermekeként születik, hanem az teljes egészében egy Mazda alvázra épül majd, a másik japán gyártó segítsége nélkül.

A Mazda jelenleg el van maradva a korábbi kibocsátási értékekkel kapcsolatos terveitől, és úgy néz ki, hogy a jövő évben sem sikerül majd megfelelniük a normáknak. A hatékonyabb és tisztább Skyactiv-X motoroknak, illetve a tisztán elektromos és konnektoros hibrid modelleknek köszönhetően azonban biztosak benne, hogy két éven belül sikerül a határértékek alá csúszniuk.

The post Ekkor jön a Mazda első villanyautója appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások