Nagy a mozgolódás a Tesla vezetésénél, hiszen az elmúlt hét napban három alelnöki poszot betöltő személy is távozott az amerikai gyártótól. Kezdésképp Peter Hochholdinger, a gyártásért felelős alelnök lépett le a kaliforniai csapatból, aki több mint három évig felügyelte és fejlesztette a kaliforniai és nevadai gyárakat. Az elismert szakembert egy amerikai villanyautós startup, a Lucid Motors csábította el.

Mellette Jan Oehmicke, a Tesla európai alelnöke, és Steve MacManus, a beltér és kültér fejlesztéséért felelős alelnök is távozott a cégtől. MacManus négy évet dolgozott a Teslának, a kaliforniai gyártó előtt pedig húsz évig európai autógyártóknál végzett hasonló feladatokat. A Rover és a Jaguar Land Rover csoportnál is tevékenykedett a kilencvenes évek második, illetve a kétezres évek első felében, utána pedig a Bentley, majd az Aston Martin szolgált neki a legkecsegtetőbb ajánlattal.

Mindhárom szakembernek komoly múltja van az autóiparban, ami fájó lehet a Tesla számára. A kaliforniai gyártó csapatában éppen annyira szükség van az ilyen tapasztalattal rendelkező emberekre, mint a tech-zsenikre. Persze ezek ellenére maradt elég olyan személy a Teslánál, akik láttak már testközelből autógyártást, de három kulcsfontosságú vezetőt sosem kellemes elveszíteni egy cég számára.

The post Egy hét alatt három fontos alelnök is távozott a Teslától appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások