Egy friss kimutatás szerint a tavalyi év során több mint kétmillió új elektromos autó talált gazdára a világon. Az előrejelzés szerint, ha minden a várható ütemben halad, az EV-k a 2030-as években meghaladják a belső égésű motoros autók eladásait.

A kalkulációt a BloombergNEF végezte, amely szerint az elektromos személygépjárművek 2025-ben már 10 milliós, 2030-ban pedig 28 milliós eladási számnak örvendhetnek majd. Tíz évvel később, 2040-ben már 56 milliós elektromos autó eladásra számítanak, amellyel várhatóan a piac 57%-át uralja majd az elektromos hajtás.

A Bloomberg szerint az akkumulátorok áttörése hozza majd a legnagyobb változást, amellyel a csökkenő áraknak köszönhetően a következő évtized közepére már egy árban lesznek az elektromos és benzines autók. Az egyre szigorodó kibocsátási előírásoknak is fontos szerepe lesz.

2040-re az előrejelzés szerint már 500 millió elektromos személyautó, és 40 millió elektromos haszongépjármű lesz az utakon, ám a globális flotta döntő részét még akkor is a belső égésű motoros autók teszik majd ki. Ezek számának csökkenésére egyébként 2030-tól számítanak az elemzők.

Forrás: electrek

The post Biztató előrejelzés a Bloombergtől az elektromos autókról appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások