A Volkswagen a mai éves megbeszélésén bejelentette, hogy május 8-tól már előrendelhető lesz az ID elektromos autója. A tömeggyártásra kész változatot szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon készülnek bemutatni.

A németek magabiztosak az előrendelések számával kapcsolatban. Az eddigi érdeklődés szerintük azt mutatja, hogy jó eséllyel már a szeptemberi bemutató időpontjára eladják a kezdeti darabokat.

Nem véletlen nagy a kereslet az ID-ra, ugyanis ez lesz a márka első tömeggyártásban készülő igazi elektromos autója. Hogy ez mit is jelent pontosan? Azt, hogy az e-Golffal ellentétben az ID alá már egy igazi elektromos autós alváz kerül, az MEB platform személyében. Ezt a moduláris alvázat külön az alternatív hajtásra hegyezte ki a gyártó, és a Volkswagennél az ID debütál majd elsőként a MEB-n.

Az árazásról és a teljesítményről is kecsegtető adatokat közölt korábban a gyártó. A WLTP szabványban mérve 550 km-es hatótávot saccolnak az ID-nak, amely elvileg olyan áron érkezik majd, mint egy „modern dízelmotoros Golf”. Ezek egyelőre nem kézzel fogható adatok, ugyanis előreláthatóan háromféle akkumulátoropcióval érkezhet az ID.

Némi kiszivárgott információ is eljutott a sajtóhoz, miszerint a fedélzeti töltők 7,2 vagy 11 kW-osak lesznek, a villámtöltés csúcsteljesítménye pedig a 125 kW-ot is elérheti.

Bővebb információk még derülhetnek ki az elkövetkező hónapokban, de pontosat bizonyára csak a szeptemberi bemutatón közöl a gyártó.

Forrás: electrek

The post Bejelentették, hogy mikor nyílik meg a VW ID előrendelése appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások