A németek ráfekszenek a villanyautósra, amelynek eredményeként 800 000 környezetbarát autót értékesítenének 2025-ben. Többségben a tisztán elektromos autók, de a következő évtized felénél még a robbanómotornak is marad létjogosultsága.

Az Audi ma lefektette a jövő évtized közepére célzott villanyautós tervét. A német márka 800 000 elektromosított autót adna el 2025-ben, amelyek többsége egyszerű villanyautó lenne.

Elmondásuk szerint 20 különböző környezetbarát modellel valósítanák meg a célt, amelyben a villanyautók mellett csak egy kis részt képviselnének a konnektoros hibridek.

A gyártó arra törekszik, hogy kompromisszummentes, magas minőségű elektromos autókkal forradalmasítsa a fenntartható közlekedést. 2025-re már az autóipar prémiummárkáinak legjobbjaként tekintenének magukra az elektromobilitásban.

Az ehhez vezető út eddig igen ködösnek tűnik, hiszen az Audi az egyetlen a német márkák közül, amely még nem gyártott a tisztán elektromos piacra. Ez hamarosan változik majd, ugyanis a németek akár négy elektromos autót is indíthatnak az elkövetkezendő két évben, kezdve az idén érkező e-tron Quattro SUV-vel.

Forrás: electrek

The post Az Audi 2025-re már uralná az elektromos prémium piacot appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások