Amikor benéztem az akkumulátor cserére várakozó Tesla belsejébe és megláttam a Recaro üléseket, már tudtam, hogy különleges videót készíthetek. P90D Teslából csináltunk P100D-t!

Mielőtt elindultam a kis budapesti szervizbe, rákerestem a Youtube-on a Tesla és az akkumulátor csere szavakra. Angolul, magyarul, de hiába. Nem igazán találtam semmi érdemlegeset. Később, amikor megtudtam mennyiért lehet hozzájutni egy 100 kWh-os Tesla aksihoz, megértettem miért nincsenek ilyen videók. Senki nem olyan őrült, hogy egy kisebb autó árát elköltse egy kicsivel nagyobb aksira.

Vagy mégis? Egy hazai Tesla tulajdonos Attila mert nagyot álmodni és megtette. Persze előtte ugyancsak egy autó árát ráköltötte a Teslájára. Szénszálas elemek, felnik, kerámiafékek, Recaro ülések. Minden egyes kilogramm spórolást excelben dokumentálva valahogy így:

  • 4 Advan RS II felni -32kg forgósúly
  • 4 Racing Brake carbon/ceramic fékszet – 40kg összesen -72kg forgósúly csökkentés
  • gyári első motorház tető 18kg , carbon 4 kg
És így tovább keresztül az új szigeteléseken, egészen a Recaro ülésekbe a régiből átmentett ülésfűtésekig, ami továbbra is a kijelzőről vezérelhető. Szóval egy elég extrém Tesla Model S P90D készült el. De ez nem volt elég Attila P100D-t akart csinálni, ehhez pedig méregdrágán ki kellett cserélni a komplett akkumulátorpakkot. Íme:

Forrás:Handras.hu

The post Aksit cseréltünk egy Teslában [videó] appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások