A svéd Volvónak a Mercedeshez hasonlóan vannak bár ambíciózus tervei, úgy tűnik mégsem kíván avagy mégsem képes ringbe szállni a Teslával.

A Teslának ugyanis az elkövetkezendő néhány évben a Model 3 lesz a legnagyobb ütőkártyája, ami egy igazán remek ár/érték aránnyal rendelkező elektromos autó, nem hiába ekkora az érdeklődés rá. A cég konkurensei erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy egy, a Model 3-hoz hasonló villanyautót tudjanak felvonultatni kínálatukban a közeljövőben.

Többek között a Volvo Polestar márkája tervezett olyan autót, ami kihívója lehetett volna az említett Model 3-nak. A Polestar 2 nevet viselő elektromos autó gyártását 2019-ben tervezték megkezdeni, ez az autó lett volna a Volvo Csoport első tisztán elektromos meghajtású autója. Méretre a Model 3-hoz hasonlót kell elképzelni.

2019-hez közeledve azonban az ígéretek egyre inkább szertefoszlanak. Nemrégiben a cég ügyvezető igazgatója, Thomas Ingenlath elismerte, hogy a Polestar 2 mégsem lesz ,,Tesla Model 3 gyilkos”, hiszen az ára 50 000 dollártól indulna a Model 3 35 000 dolláros indulóárával szemben és a gyártás megkezdését is 2020-ra tolták, amikorra várhatóan már meglehetősen elterjedt lesz az ,,olcsó Tesla”. A sajtóközleményben konkrétan megnevezték a Model 3-at, ami nagyon ritka az autóiparban.

A jelenlegi ígéretek szerint a Polestar 2 bemutatóját legalább megtartják 2019 második felében. A Polestar 2-t pedig néhány évre rá – mily meglepő módon – a Polestar 3 fogja követni, ami egy elektromos SUV lesz.

volvo_polestar2_zoldautok_2

Forrás: electrek

Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások