Mérgelnek a töltőhelyen parkoló robbanómotoros autók? Mindenkit. De ezidáig senkinek sem sikerült érdemi megoldással szolgálni. A Tesla viszont most elindított valamit Kínában.

Az autógyártó új töltőállomásainál ugyanis fizikálisan lezárják a töltőhelyeket addig, amíg nem érkezik egy Tesa. A rendszer automatikus, azaz nincs ott helyben üzemeltetője. A zárakat okostelefonnal, egy QR kód beolvasásával lehet feloldani.

A rendszer nem tűnik száz százalékig kiforrottnak, főleg azért, mert a QR kódot nem a Tesla alkalmazásában kapják a tulajok, hanem a WeChat-en.

Idővel viszont elkezdhet elterjedni a Tesla megoldása, így a Supercharger töltőállomásokhoz érkezőknek nem kell amiatt aggódniuk, hogy vajon egy benzines autó foglalja-e a helyük.

Azért az Electrek amerikai szaklap felhívta rá a figyelmet, hogy ez a módszer ebben a formában náluk nem biztos, hogy mindenki ellen működne, hiszen vannak pickupok, amelyek hasmagasságával simán elgurulhatnak a zárak felett. Az Egyesült Államokban egyébként is volt már rá példa, hogy néhány platós tüntetésképpen foglalta el a Superchargereket, és szidták hangosan a Teslát közben.

The post A Tesla megoldja a töltőhelyen parkolás problémáját appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások