Újabb modelljében vezeti be a tisztán elektromos hajtásláncot, mint opciót a francia Peugeot. A 208-as kompaktjuk után most a 2008-as SUV modellben jelenik meg az elektromos meghajtás a dízel- és benzinmotor mellett.

Az e-2008 a bejelentés szerint egy 136 lóerős villanymotorral és 50 kWh-ás akkumulátorcsomaggal szolgál majd, amelyek 300 kilométeres hatótávot ígérnek az új WLTP szabványban mérve. A töltést sem aprózták el, hiszen akár 100 kW-os villámtöltést is képes fogadni a Peugeot érkező elektromos SUV-je, amellyel fél óra alatt 80%-is töltöttségre hozható egy lemerült akkumulátorcsomag. 11 kW-os gyorstöltőről 5 órába, míg 7,4 kW-osról 8 órába telik egy teletöltést.

Az elektromos változat külseje és felszereltsége többnyire megegyezik a benzines és dízel változattal, ám olyan apróságokkal, mint a betekintési szög alapján változó fényű embléma, az e monogram az autó elülső oldalán, vagy az autó fényezésének színére fújt elülső maszk megkülönböztethető az akkumulátoros modell.

A Peugeot elárulta, hogy nem szeretnének különbséget tenni az elektromos és belső égésű motoros változatok között. A céljük, hogy a vásárlóik először azt válasszák meg, hogy melyik autójukba ülnének szívesen, és utána dönthessék el, hogy elektromos vagy hagyományos hajtáslánccal kérik azt. Néhány év múlva, 2023-ra már az összes modelljüket szeretnék tisztán elektromos hajtással is kínálni.

A franciák 2020 elejére lőtték be az e-2008 érkezését, az árról pedig egyelőre még hallgat a gyártó.

The post 300 kilométeres hatótávú elektromos SUV-t mutatott be a Peugeot appeared first on ZoldAutok.hu.Forrás: zoldautok.hu

Hozzászólások

hozzászólások